5 jednoduchých dechových triků pro okamžitou úlevu: Zpomal svět a najdi klid v každodenním shonu!

Taky máš pořád spoustu věcí na starost? Každý den se děje něco nového – práce, rodina, domácnost a někdy všechno najednou? Ráno se probouzíš s pocitem, že máš před sebou další zběsilý den. Tvá hlava je plná starostí a úkolů, a někdy máš pocit, že se v tom všem ztrácíš.

Toužíš po chvilce klidu, ale často to nejde kvůli všem povinnostem, které se nekonečně valí. Víš, že bys měla víc dbát na svůj klid. Záměr je skvělý, ale vždycky ti něco překazí plány.

V takovém nastavení žije mnoho žen a neví, jak z toho ven.

Proto tu mám dnes jen pár jednoduchých triků, kterými si můžeš udělat malou přestávku, i když máš jen pár minut. Nemusíš být odbornice na jógu ani mít doma nějaké speciální vybavení. Stačí jen využít tvůj dech, abys znovu našla klid a pohodu.

Takže moje milá, nezapomeň – jsem v tom s tebou. Tyto triky jsou tu, aby sis mohla udělat chvilku pro sebe a znovu najít rovnováhu v tomhle bláznivým závodě, kterému říkáme ŽIVOT.

5 triků na okamžitou pohodu během pár minut

  1. Dýchací cvičení „4-7-8“: Zavři oči a pomalu se nadechni nosem po dobu 4 sekund. Zadrž dech na dobu 7 sekund. Poté vydechni ústy po dobu 8 sekund. Opakuj tento způsob dýchání několikrát, abys uklidnila mysl a tělo.
  2. Sledování dechu: Sedni si pohodlně a zaměř svou pozornost na pohyb dechu v těle. Sleduj, jak se vzduch dostává do nosu a proudí do plic. Zaměř se na pocit plného nadechnutí a uvolněného vydechnutí. To ti pomůže zůstat více v přítomnosti a uklidnit se. Audionahrávku, která tě provede zaměřením na dech najdeš zde <<<.
  3. Krátká meditace v průběhu dne: Udělej si krátkou přestávku, zavři oči a soustřeď se na svůj dech po dobu 3-5 minut. Nepřemýšlej o ničem jiném, než o svém dýchání. To ti pomůže obnovit energii a zklidnit mysl.
  4. Jednoduchá cvičení proti stresu: Udělej si krátkou pauzu od práce a proveď několik jednoduchých cvičení, jako je například rotace ramen, protažení krku nebo hluboké nadechnutí a výdech s rukama nad hlavou. To ti pomůže uvolnit napětí v těle a snížit úroveň stresu.
  5. Vědomé procházky: Udělej si krátkou procházku ven a zaměř svou pozornost na každý krok a každý pohyb těla. Sleduj, jak se nohy dotýkají země, jak se tvé tělo pohybuje vpřed a zpět. To ti pomůže zbavit se negativních myšlenek a naladit se na přítomný okamžik. Audionahrávku zdarma, která tě tím provede, najdeš tady <<<.

Chceš zažít víkend, kde se naučíš mnoho triků, technik a návyků, pro pomalejší, smysluplnější život? Chceš žít víc v souladu se svými záměry a hodnotami? Přidej se k nám na víkendový retreat v jurtách a přijedeš domů jako znovuzrozená.

Martina Chomátová
Vnáší do světa jiskru pohody, jednoduchosti a laskavosti. Inspiruje jak žít život bez stresu, tlaku a neustálých povinností.

Máma 3 dětí, která na vlastní kůži zažila pocity vyhoření a poporodní deprese. Milovnice manter a hudebních nástrojů, dechových technik a mindfulness.

Autorka knihy příběhů pro malé i velké Andromeda, elfka malá a knihy o důležitosti dospělácké hravosti Vyhrála jsem depresi, lektorka mindfulness.

Celý příběh ze života najdete tady << Svoje dotazy, připomínky, tipy či referenci můžete poslat na inspirace@martinachomatova.cz

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů